Logo Emmy van Dantzig, interieurontwerper, (foto)stylist, journalist

- Reviews -

Woonrecensie restyling woonschip Anne Broersma

Aug 03, 2020

Ik wilde na 18 jaar wat anders doen met ons schip - een frisse wind - maar had geen idee waar ik moest beginnen. Emmy legde - op proef - een opvallend kleed neer, wat ik zelf nooit zou hebben uitgezocht. Het bleek een schot in de roos te zijn. Daarna is ze met me in gesprek gegaan om te ontdekken wat mijn smaak is en kwam ze met allerlei voorstellen voor meubels en verlichting. Alles ging in overleg en Emmy gaf me de ruimte om mijn eigen tempo te volgen. Voor mij werkte het bijvoorbeeld goed dat eerst de tafel werd geleverd en dat Emmy daarna met ideeën kwam voor de stoelen. Als ze merkte dat een idee bij mij niet aansloeg, kwam ze met een ander voorstel dat beter bij mij aansloot. Dat maakte het tot een erg prettige samenwerking.

Met behulp van Emmy heb ik nu een inrichting die modern en fris is en waarin ik me helemaal thuis voel.

Woonrecensie interieurplan Tineke en Peter de Die

Aug 03, 2020

Emmy jij hebt ons op basis van jouw ontwerp meer dan genoeg input gegeven om verder zelf aan de slag te gaan! Er zal een zitvensterbank gemaakt worden in de hoek waar wij over het water uitkijken. Zo gaan wij onder meer de boekenkast schilderen. Onze nieuwe bank gaan wij op de door jou geadviseerde plek zetten en de wand boven het aanrechtblad gaan wij schilderen in plaats van tegelen. Wij willen je bedanken voor je werkzaamheden en wensen jou en je gezin een mooie Corona-vrije zomer toe.

Woonrecensie remake seniorenwoning Marie-Anne Elzer

Aug 03, 2020

Ik woon in een ouderenflat waar de thuiszorg bij een groot aantal mensen over de vloer komt. Ze zijn gewend aan een inrichting zoals je die vaak bij mensen van mijn leeftijd ziet: veel antiek, Perzische tapijtjes op tafel, en oubollige lampen. Ik vind dat mijn woning door de combinatie van mijn oude meubels met nieuwe tafeltjes en een moderne kast veel vrolijker en frisser overkomt. Emmy heeft een goed oog voor detail. Mijn collectie potten en glas heeft ze in combinatie met wat nieuwe accessoires stijlvol gedecoreerd. Daardoor is mijn huis geen doorsnee bejaardenwoning geworden maar een charmant en persoonlijk huis.

Woonrecensie Interieurplan Lydia Bilstra

Feb 07, 2018

We hadden hulp nodig bij de re-styling van ons huis, want we woonden op zo'n 95 m2 met twee volwassenen en twee pubers en daar waren aanpassingen voor nodig. Alles wat we zelf hadden bedacht in de jaren ervoor pakte niet goed genoeg uit. Emmy kwam op ons pad en hielp met haar kordate manier van doen een rustige, maar originele, woonomgeving te creëren. Ze luisterde naar onze wensen en ging daarna voortvarend te werk. Precies wat we nodig hadden. Wij zochten iemand die het plaatje voor zich zag en kon doorpakken, en dat was Emmy. Ze is een echte aanpakker, maar kijkt goed naar wat je zoekt/wilt. Daarnaast is ze perfectionistisch in de uitvoering; overal wordt aan gedacht. Ons beviel vooral haar duidelijke manier van communiceren: ‘Wat ze zei deed ze, en wat ze deed zei ze. ’Ze adviseerde ons (o.a. op maat gemaakte) meubels, en waar we in alle voorgaande jaren nog wel eens (prijzige) miskopen hadden gedaan bevallen alle aankopen ons tot op de dag van vandaag nog heel goed.

We hebben geen seconde spijt gehad van onze keus voor Emmy en bevelen haar dan ook van harte aan!

Woonrecensie tuinkamer Patricia Wolf

Jan 24, 2017

Ruim een jaar geleden hebben wij ons huis - een dijkwoning aan de rand van Amsterdam- behoorlijk op zijn kop gezet. Het lukte niet om de tuinkamer waar maar aan een kant licht binnenkomt goed in te richten. Toen Emmy langs was geweest hadden mijn man en ik gelijk het gevoel: ‘dit gaat goed komen’. En dat is wat je wilt.

Je denkt namelijk eerst nog dat je het zelf wel kan. Maar dat is geenszins waar. Door een overdaad aan materialen, kleuren, stijlen, merken, winkels, bladen wordt het creëren van een eenduidig concept behoorlijk lastig. Een vakvrouw heeft de expertise om op een creatieve manier binnen het budget tot een kloppend, stijlvol plan te komen. En ze kan knopen voor jou doorhakken.

Korte tijd later presenteerde Emmy in verschillende prijsklassen nieuwe meubels, stalen stof en bijpassend behang. Onze tuinkamer is een heerlijke, leefbare ruimte geworden. Dankzij de originaliteit, kundigheid en slagvaardigheid van Emmy zitten wij nu nog iedere dag met veel plezier in onze woonkamer.

Woonrecensie renovatieproject Era Contour

Jan 12, 2016

In Zoetermeer hebben wij, ERA Contour, een groot onderhoudsproject uitgevoerd. Voor de huurders hebben we een rustwoning ter beschikking gesteld waar ze even konden ontsnappen aan de herrie in hun woning tijdens de werkzaamheden. De inrichting van deze woning heeft Emmy van Dantzig volledig op zich genomen. Van het interieurontwerp, de inkoop van de meubels, de styling tot het in elkaar zetten van de meubels. Van A tot Z. Het was een prettige samenwerking! Emmy reageert snel en heeft creatieve ideeën. Ze voelt goed aan wat de huurders prettig vinden en wat onze wens voor de woning is.

Wij én de huurders zijn erg blij met het resultaat. Welkom in je tweede (t)huis! was het motto. En zo ervaarden de huurders dat ook.