Logo Emmy van Dantzig, interieurontwerper, (foto)stylist, journalist

beeld

spraak

Emmy van Dantzig over styling en interieur

Imm Cologne 2018

Feb 07, 2018

Ook dit jaar zijn we weer uitgenodigd door Sabine Spierenburg voor een persreis naar Imm Cologne 2018 in Keulen. We bezochten onder andere Thonet Das Haus, Midgard, Arco, Arper en Montis. Bij deze merken doe je al meer dan genoeg inspiratie op maar er was natuurlijk zo veel meer te zien. Hieronder een impressie van prachtige design ontwerpen die ik graag met jullie deel.


Imm Cologne

Jan 24, 2017The IMM Cologne show was the first event of the year for design lovers: the first interiors show of 2017, just ended in Cologne, presented the trends that will be shaping the furniture and interiors sector. Visit my special on-line showcase to get a rich overview of the products presented at the fair.

http://string.se/#

http://nl.thonet.de/starthtml.html

http://nl.thonet.de/starthtml.html

http://www.vosgesparis.com


Till here I have been shown the two interior labels Sabine Spierenburg gave us a marvelous introduction in. Of course we already know Thonet and String, but we haven't seen yet the new collection. Thanks @sabinespierenburg Down under I will continue my special one line showcase off IMM Cologne.


http://nanimarquina.com

https://www.vitra.com/nl-nl/home

https://pietheineek.nl

http://www.arper.beHappy New Year

Jan 12, 2016

Met frisse blik start ik 2016 op. Mijn zoektocht naar mooie huizen voor de bladen is alweer volop aan de gang. Laat maar horen als je mooi woont. Binnenkort verschijnen op mijn site de laatste vijf interieurs van mijn hand. En mijn handen jeuken om te beginnen aan mijn stylingrubriek in het tijdschrift Vlot waar ik al zo veel jaren met zo veel plezier voor schrijf.

What's next vragen jullie je vast af. Een Vlog, want dat speelt al een tijdje door mijn hoofd. Ik ga mooie locaties in Amsterdam met jullie delen. Hierbij leg ik het accent op iets bijzonders in het interieur. Weet je een mooie plek, meld je aan op info@emmyvandantzig.nl Zodra ik mijn filmpjes upload, laat ik je dat weten via een link naar mijn youtubekanaal.

Tot slot wil ik wat beelden met je delen. 'Live action' snapshots van binnenkijkers die ik met fotograaf Jansje Klazinga maakte. Een mooi interieur dat ik ontwierp. Foto's van meubels door ontwerpers die bij me passen. Kortom plaatjes waarin je mijn handtekening zult herkennen.

I wish you all the best.

​Material Experience 2015 -The five Senses -

Feb 09, 2015

Materialen, ontwerpen, gebouwen; je bekijkt ze met je ogen. Voor een ontwerper is dat ogenschijnlijk het meest elementaire zintuig waarmee je waarneemt. Gedurende een lezing van Els Zeilstra op de Material Experience beurs werd ik op geheel andere gedachte gebracht. Praktijk wijst uit dat beleving van materialen wel degelijk gepaard gaat met zintuigen als proeven, horen en voelen. Yoghurt eten vanaf een witte lepel roept een andere smaaksensatie op dan yoghurt eten vanaf een zilveren lepel. De witte lepel proeft zoet, de zilveren zouter. Middels een kleurenpalet onderga je een andere beleving van materialen. Oranje staat voor creativiteit, paars delegeert inhoud, rood verrast.

Hoe kunnen materialen bijdragen aan een gezondere omgeving? En hoe kan de impact van materialen niet alleen van invloed zijn op de werknemer in een bedrijf maar vooral ook op de omgeving waarin hij zich bevindt. Denk in dit geval aan materialen die licht genereren, aan groen in een ruimte, aan materialen die van zichzelf ruimtelijk zijn. Wat een positieve werking hebben deze elementen op de mensen die zich in zo’n ruimte bevinden.

HPL materiaal, Organoid, bijvoorbeeld is een goed voorbeeld waar de natuur een breed scala aan prachtige grondstoffen in zijn ruwste vorm zorgt voor een unieke decoratieve interieur beleving. Het materiaal kenmerkt zijn pure, natuurlijke en authentieke uitstraling. In het hart van de Alpen wordt dit materiaal op een ecologische en duurzame wijze vervaardigd uit regionale grondstoffen. Hierdoor ontstaat een compleet nieuwe zintuigelijke ervaring: geur! Een pure uitstraling die zijn echtheid onderstreept doordat de geuren van de gebruikelijke natuurlijke materialen als boomschors, lavendel, stro, schapenwol en rozenknoppen nog jaren na toepassing vrijkomen. En dan te bedenken dat geur ook van invloed is op uw gemoedstoestand. Rozengeur zorgt voor evenwichtigheid en helpt stress verminderen.

Organoid ROASA - Baars & Bloemhoff
Organoid ROASA - Baars & Bloemhoff

Een wat concreter en vooral prachtig voorbeeld van een uiterst sensitieve beleving van materialen zijn de nieuwe markthallen in Rotterdam van ontwerper Arno Coenen. Speciaal voor Rotterdam bedacht hij voor de binnenkant van de hal een uiterst kleurrijke beleving bestaande uit een scala van etenswaren die straks in de Markthal over de toonbank gaan. Een hedendaagse variant op de stillevens van oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst. Uniek aan dit kunstwerk is hoe met behulp van de computer een ongekend realistisch beeld is neergezet. De producten lijken gefotografeerd, maar zijn stuk voor stuk met de computer opgebouwd. Uitermate gedetailleerd, inclusief alle oneffenheden. Het werk is gemaakt met de nieuwste software van Pixar Animation Studios. De print bestaatuit een coating met een extra laag pigment. Het aanbrengen van een print op een schaal als in de markthal in Rotterdam is een primeur op wereldwijd gebied. 

Terug van weggeweest

Nov 20, 2014

DDW en Kortrijk.

Ik ben er even uit geweest, dat bracht mij wederom veel fascinerends. Het begon bij de DDW in Eindhoven. Wat een talent herbergt het gebouw de Witte Dame. Het aantal design ontwerpers in spe, geeft mij als interieurontwerper een rijk gevoel. Eindeloos te mogen putten uit nieuwe vormen van ontworpen schoonheden. Jasser van Oort met zijn koningsstoel waarmee hij in hiërarchie de inzittenden positioneert ten opzichte van de rest. Goed in te zetten bij trainingen over leiderschap. Zijn idee is om ontwerpen aan te passen op ingetogenheid c.q. expressie.

En dan de Leaning Bench die qua eenvoud lijnrecht tegenover de voluptueuze fauteuil van Jasser staat. ‘Twee poten voor een bank moet genoeg zijn,” aldus Izabela Boloz. Met dit ontwerp heeft de designer, mits haar bank tegen de wand aanstaat, Read More →

Tuttobene

May 05, 2014

Ik leerde eens van een Italiaan om als antwoord op de vraag: Come estai? Letterlijk: Hoe sta je? te antwoorden: A piedi. Op mijn voeten. Als ik terugdenk aan mijn bezoek aan de Salone del Mobile in Milaan van half april slaak ik een zucht van verlichting.  Ik sta nog!! Ik leef nog! Na de uitputtingsslag die ik moest leveren om in vijf dagen tijd zoveel mogelijk van de beurs in me op te slaan. De duizelingwekkende hoeveelheid design die ik uit eigen vrije wil ben gaan bekijken heeft me godzijdank niet verpletterd maar vooral geïnspireerd. Op de vraag: what’s new indesign city? kan ik geen pasklaar antwoord geven.

Read More →