Interieurontwerp & Stylingadvies

Het laten inrichten van je huis door een professional is best een ding. Enerzijds zoek je hulp, anderzijds heb je zelf ook een beeld hoe je huis eruit moet zien. Communicatie, interactie en vooral ook aanvoelen wat jij als klant voor ogen hebt, zijn belangrijke elementen in dit proces. Probeer voor zover dat lukt helder te krijgen waar je van houdt. Kijk bovendien goed op mijn site; zo krijg je zelf al snel een beeld of wat ik te bieden heb bij jou past. Zie je wat in de interieurs die ik maak, hou je van iemand die lekker doorpakt, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Signatuur

In deze tijd waarin ‘design’ het interieur domineert, onderscheid ik me door mijn persoonlijke inrichtingen. Met karakteristieke houtsoorten zoals bijvoorbeeld iep, essen of okoume weet ik een warme sfeer neer te zetten. Eenvoudige ontwerpen voeren bij mij de boventoon. Door gebruik te maken van uiteenlopende materialen met verschillende uitstralingen wek ik een interieur tot leven.
Mooie wanden zijn op zeer diverse wijze te creëren. Denk aan een goede betonstuc, aan een hip behang of een simpele wand die met houtverf beschilderd is.
Qua vloeren werk ik vaak met harde houtsoorten, gietvloeren, marmoleum of gevlinderd beton. Soms geloof ik ook in de kracht van tegelvloeren. Bij het vormgeven van de badkamer denk ik bijvoorbeeld aan tadelact, betonciré of watervaste stuc. Maar vandaag de dag zijn tegels ook weer erg in zwang. Als het gaat om het juiste keukenontwerp geef ik de voorkeur aan custom made. De mogelijke combinatie van opstelling, kleur én het juiste materiaal is in dat geval onuitputtelijk. De interieurbouwers waar ik mee werk weten altijd weer de juiste vertaalslag van mijn ontwerp naar het gewenste resultaat te maken.
Bij de inrichting gaat mijn voorkeur uit naar een combinatie van verschillende stijlen – nieuw en gebruikt – waaronder ook eigen ontwerpen. Als het gaat om verlichting, combineer ik graag industriële – en moderne lampen. Kunst en decoratie is naar mijn mening een uiterst persoonlijke aangelegenheid. Een interieur van van mijn hand is rustig, zelfs sober, maar zeker warm, eigentijds en persoonlijk.

Werkwijze

Als het om een compleet nieuwe inrichting van uw huis gaat kom ik met een interieurontwerp op maat. Vaak in een nieuwe stijl, maar dat hoeft natuurlijk niet. In geval van een stylingadvies beperk ik me tot simpele tips voor een nieuwe opstelling gecombineerd met een kleuradvies. Ik vind het erg belangrijk om de wensen van mijn klanten goed in kaart te brengen. Daarom werk ik met het volgende stappenplan:
Kennismakingsgesprek waar uitgebreid wordt geïnventariseerd wat u precies wil. Ik geef in grote lijnen aan hoeveel tijd ik kwijt denk te zijn met het maken van een plan. Tijdens deze afspraak worden de ruimtes opgemeten en worden er foto’s gemaakt. Op basis van alle input ga ik aan de slag. Het ontwerp in de vorm van een naslagwerk waarin plattegronden, 3D tekeningen, een kleurenkaart en een shoppingpagina wordt binnen een afgesproken tijd bij u thuis gepresenteerd. Tijdens deze presentatie kunnen, als u dat wenst, afspraken worden gemaakt voor een volgende fase: coördinatie van het hele project. Ik zorg voor een aannemer en het regelen van de leveringen van meubels en accessoires. Kiest u voor deze mogelijkheid dan zal ik zorgvuldig, en in goed overleg het project voor u realiseren.

Tarief

Mijn tarief is € 90 per uur exclusief BTW. Voor een kennismakingsgesprek reken ik de reguliere uurprijs. Als u na het kennismakingsgesprek besluit om met mij in zee te gaan, breng ik het gesprek niet in rekening. Voor de uitwerking van een plan, afhankelijk van de complexiteit, reken ik tussen de 20 en 30 uur werk.
Bij de realisatie van het plan reken ik voor bouw begeleiding mijn uurtarief van € 90 exclusief BTW. Of ik verdisconteer prijzen van materialen, meubelmakers, schilders en andere werklui met vijftien procent. Ik bied ook de mogelijkheid om de hele klus aan te nemen voor een nader overeen te komen bedrag.

Ben je geïnteresseerd in interieur- of stylingadvies van mij? Neem dan vrijblijvend contact met me op.