Logo Emmy van Dantzig, interieurontwerper, (foto)stylist, journalist

Fotostyling

Bij fotostyling ben ik puur met de setting van het te fotograferen object bezig en met 'the point of view' van waaruit je de ruimte fotografeert. Wat fotostyling zo leuk maakt, is het creëren van een mooi sfeerbeeld op locatie (buiten, in een huis of in een studio) anders dan het concreet stylisch invullen van een ruimte die ik heb ontworpen.

> productfotografie
> binnenkijkers
> shoots in opdracht

Productfotografie

Wilt u een product voor commerciële doeleneinden in de markt zetten, dan kunt u mij als fotostyliste inhuren. Doordat ik woonaccessoires in een verschillend sfeerbeeld op locatie of in de studio echt tot leven kan brengen, dienen commercials die u met mij maakt volledig zijn doel. Denk bij productfotografie aan een complete interieursetting voor een nieuwe collectie of aan kleine settings van producten die u bijvoorbeeld onder de aandacht wilt brengen. Het doel is om inspirerend beeld te maken waarbij de identiteit van het merk voorop staat. Bij productfotografie werk ik onder andere samen met Jansje Klazinga. De beelden zijn zowel voor digitaal als wel voor hardcopy gebruik leverbaar.

Binnenkijkers

Voor de bladen is het van groot belang dat de huizen zo representatief mogelijk gefotografeerd worden. Ik zie het als een grote uitdaging om middels diverse ingrepen op styling-gebied in elk willekeurig huis de juiste vertaalslag naar de bladen te maken. Uitgangspunt voor mij bij binnenkijkers is dat het oorspronkelijke karakter van het huis zoveel mogelijk behouden blijft. De producties die ik met verschillende fotografen maak zijn onder andere terug te vinden op taverne-agency.comliving4media.nl en livinginside.it.
Naast fotostyling voor deze vrije producties, scout ik de huizen en interview ik na afloop de bewoners.

Shoots in opdracht

Zowel afzonderlijk als in samenwerking met andere fotografen verhuur ik me als stylist voor fotoproducties in opdracht in de woonbladen. Voor deze producties verzorg ik eveneens het interview. De laatste anderhalf jaar verzorg ik in combinatie met Jansje Klazinga de advertorials voor Landelijk Wonen en Tijdloos Wonen van Gemex Media.

Tarief

Mijn tarief is € 90 per uur exclusief BTW. Als ik met andere fotografen samenwerk of als ik alleen een hele dag wordt ingehuurd, dan bereken ik een nader overeen te komen dagprijs. Losse producties worden gepubliceerd in diverse magazines waaronder VT Wonen, Landelijk Wonen, Tijdloos Wonen, Flair, VK Magazine, Margriet en kinderbladen. Mijn producties staan ook regelmatig in de buitenlandse bladen.