Turnkey ontwerp grachtenpand

Een bovenwoning van zo’n 80m2 waar een gezin met 1 kind graag wil blijven wonen, moet efficiënter worden ingedeeld waardoor de klant meer opbergruimte heeft, meer leefruimte krijgt én van meer privacy kan genieten. Bovendien willen de ouders van een van de gezinsleden die in het buitenland wonen graag blijven logeren.

Als oplossing is gekozen om de bestaande keuken af te breken en de nieuwe custom made keuken een slag te draaien waardoor hij als een eiland de woonkamer insteekt. Het ontwerp biedt plaats aan een ontbijtplek voor het gezin. Als extra loungeplek mét privacy wordt de achterkamer die voorheen dienst deed als werkplek ingezet. Daar bevindt zich nu een uitschuifbaar loungebed waar televisie gekeken kan worden en waar in geval van logés geslapen kan worden.

Op de zithoek en de eethoek na is de gehele inrichting custom made. Gekozen is voor een kleurenpalet van lavendelblauw, okergeel en oudroze dat boven in de slaapkamers terugkomt waardoor er duidelijk sprake is van een concept. Vloerkleed is van Designersguild. Bank van de Sofacompagny. Eettafel van made.com, stoelen zijn de Catifa stoelen van Arper.